Hopp til hovedinnhold

Handverksysting – verdiskaping i mjølkeforedling

Fagskulen Vestland har starta studietilbod i Handverksysting – verdiskaping i mjølkeforedling i samarbeid med Sogn Jord- og Hagebruksskule (SJH) og Trøndelag høyere yrkesfagskole (THYF) avd. Trondheim.

Varigheit:
2 år
Utdanningsform:
Deltid, nett- og samlingsbasert
Studiepoeng:
60, Fagskulegrad
Søknadsfrist:
Neste oppstart:
Haust 2025

Oppbygging og arbeidsmåtar

Utdanninga i Handverksysting – verdiskaping i mjølkeforedling er på 60 studiepoeng. Årsstudiet går på deltid over to år og er nett- og samlingsbasert. Studiestader vil vera SJH i Aurland og THYF i Trondheim.

Mjølkeforedling i praksis og teori er det sentrale innhaldet i undervisninga. Gjennom studiet vekslast det mellom forelesingar, arbeidsoppgåver individuelt og i grupper, utferder til mjølkeforedlingsverksemder, presentasjonar og rettleiing. Ysteriet ved SJH er nyleg oppgradert til eit romsleg og moderne produksjons- og undervisningslokale.

Opptak

Du kan søkje studieplass på grunnlag av: 

Fagbrev:
• Ernæringskokk
• Ferskvarehandlar
• Gartnar
• Industriell matproduksjon
• Kokk
• Servitør
• Sjømatproduksjon


Sveinebrev:
• Baker
• Kjøttskjærer
• Konditor
• Pølsemakar
• Slaktar

Yrkeskompetanse, 3 årig skuleløp:

Agronom
Naturbruk (studieførebuande)

 

  • Realkompetanse

    Manglar du fagbrev, men har fyllt 23 år og har relevant erfaring, då kan du søke om opptak med realkompetanse.

    Realkompetanse er all den kompetansen du har skaffa deg gjennom utdanning, praktisk yrkeserfaring og deltaking i organisasjonar og liknande.

    Det er viktig at du sender med dokumentasjon på relevant praksis og erfaring.

    Les meir om realkompetanse