Hopp til hovedinnhold

Gastronomisk reiseliv

Mat og drikke har alltid vore ein viktig del av reiselivet, og er i dag ein relevant tiltrekkingsfaktor for reisande. Reiseopplevingar der gastronomi står i sentrum, tiltrekker seg stadig fleire gjester og kan og vere hovudgrunnen til at folk vel å besøke ein destinasjon.

Varigheit:
1 år
Utdanningsform:
Deltid, nett- og samlingsbasert
Studiepoeng:
30, Halvårsutdanning
Søknadsfrist:
Neste oppstart:
Haust 2025
Studieplan:
Studiestad:
Hjeltnes
Bildet viser fleire små beger med ulike typar krydder.
Bildet viser fleire små beger med ulike typar krydder.

Studiet gastronomisk reiseliv vil fokusere på gastronomisk turisme som ein eigen form for reiseliv. Samstundes sjå korleis gode mat og drikkeopplevingar er viktig for reiselivet som heilheit. Studiet vil sjå på korleis ein skapar unike opplevingar, korleis dei skal prisast og marknadsførast.

Oppbygging og arbeidsmåtar

Opptak

Du kan søke studieplass på grunnlag av

  • Generell studiekompetanse
  • fullført og bestått vidaregåande opplæring med relevant fagbrev i

 

  • Bakerfaget
  • Butikkslakterfaget
  • Ernæringskokkfaget
  • Ferskvarehandlerfaget
  • Institusjonskokkfaget
  • Industriell matproduksjon
  • Kokkfaget
  • Konditorfaget
  • Kjøttskjærerfaget
  • Pølsemakerfaget
  • Servitørfaget
  • Slakterfaget
  • Sjømathandlerfaget
  • Sjømatproduksjon
  • Reiselivsfaget
  • Salgsfaget
  • Landbruk / agronom
  • Gartnerfaget 
  • Akvakulturfaget
  • Realkompetanse

    Manglar du fagbrev, men har fyllt 23 år og har relevant erfaring, då kan du søke om opptak med realkompetanse.

    Realkompetanse er all den kompetansen du har skaffa deg gjennom utdanning, praktisk yrkeserfaring og deltaking i organisasjonar og liknande.

    Det er viktig at du sender med dokumentasjon på relevant praksis og erfaring.

    Les meir om realkompetanse

Spørsmål?

Servicetorget har telefontid mellom kl. 10:00 og 14:00 på kvardagar.

Tlf.: 55 33 78 00

Epost: fagskulenvestland@vlfk.no