Frukt og bær
Norsk frukt- og bærproduksjon har ei god utvikling, og lokal berekraftig produksjon er med på å auke moglegheitene for produsentane. Kunnskap er viktig, inkludert kompetanse innan produktutvikling, kvalitet, økonomi, emballering og kjedekunnskap.
- Varigheit:
- 2 år
- Utdanningsform:
- Deltid, nett- og samlingsbasert
- Studiepoeng:
- 60, Fagskulegrad
- Søknadsfrist:
- Neste oppstart:
- 22. oktober 2024
- Studieplan:
![Epleblomar](/contentassets/0406b2d9aee846fb968f0b021d72cadd/epleblomster-2.jpg?width=1920&height=1920&quality=80)
![Epleblomar](/contentassets/0406b2d9aee846fb968f0b021d72cadd/epleblomster-2.jpg?width=1920&height=1920&quality=80)
Blomstrande næring
I fruktnæringa er og most og sider viktige produksjonar og er tatt med som eitt av tre fordjupingsemne i denne utdanninga.
Utdanningstilbodet er eit samarbeid mellom Fagskolen Innlandet, Fagskulen Vestland og Nome vidaregående skule. Utdanninga blir gjennomført på desse studiestadane:
- Fagskulen Vestland, avd Hjeltnes
- Studiestad Søve
Oppbygging og arbeidsmåtar
Utdanninga er utvikla i samarbeid med aktuelle næringsorganisasjonar og fagpersonar for å sikre nærheit til landbrukets behov.
Det er viktig at utdanninga er relevant for den enkelte student. TIlbodet er derfor er bygd opp med valbare emne.
Fellesemne:
- Planteproduksjon (8 studiepoeng)
- Marknad, kommunikasjon og verdiskaping (12 studiepoeng)
- Klima, miljø og energi (5 studiepoeng)
- Driftsleiing og økonomi (10 studiepoeng)
- Vidareforedling av frukt og bær (5 studiepoeng)
Fordjupingsemne:
- Fruktdyrking (20 studiepoeng)
- Bærdyrking (20 studiepoeng)
- Most- og siderproduksjon (20 studiepoeng)
Opptak
Fagskolen Innlandet står for opptak til utdanninga. Sjå meir om opptakskrav i studieplanen.
Spørsmål?
Servicetorget har telefontid mellom kl. 10:00 og 14:00 på kvardagar.
Tlf.: 55 33 78 00
Epost: fagskulenvestland@vlfk.no